Houtstappelbouw

- Terug naar overzicht Izba Chalets -

Algemeen

Izba Hout Productie Constructie Bouw Onderhoud Betalingen Voor- en Nadelen

Acties

Constructie

Fundering
Houten chalets hebben een licht gewicht, vandaar dat u ook voor een lichte fundering kunt kiezen. U kunt kiezen voor een betonnen plaat, strookfundering of een aantal (Lariks) palen waarop het chalet opgebouwd kan worden.
 
Het opstapelen van boomstammen
Het is een stapelbouwsysteem waarbij de onderlinge (Finse) sluitingen tussen de boomstammen op maat gezaagd zijn. Daarnaast zijn ook de gaten voor de houten pennen die voor een verticale verbinding tussen boomstammen zorgen al aangebracht. De houten pennen zijn ook bedoeld om de vervorming van de boomstammen tegen te gaan. Door deze elementen die al standaard in het bouwpakket zijn inbegrepen en de bijbehorende montagetekeningen is het dus relatief eenvoudig om het chalet stapsgewijs op te bouwen. Tijdens het stapelen moeten ook de boomstammen geïmpregneerd worden en voorzien van een natuurlijke isolatie (tussen de log’s). Voor een naaldloze sluiting tussen de log’s worden aan de buitenkanten van het chalet trekijzers aangebracht en geleidelijk aangeschroefd. De gaten hiervoor kunnen in een compleet bouwpakket natuurlijk niet ontbreken.
 
Natuurlijke isolatie tussen de log’s
Tussen de log’s wordt isolatiemateriaal gebruikt voor een betere aansluiting. Wij gebruiken daarbij een natuurlijke isolatiemateriaal genaamd “Jute” (Corchorus capsularis). Jute geeft voldoende bescherming tegen de strenge Russische winters.
 
 
Extra isolatie
Hout is van natuur een goed isolerend materiaal. Het is helaas niet mogelijk met alleen gebruik van hout de isolatienorm voor permanente nieuwbouwwoningen te behalen. Om aan de nieuwbouwnorm (bouwbesluit 2012) voor de gevels (ook dak/vloer) te voldoen, namelijk een minimale Rc-waarde van 3,5 m².K/W, is het nodig om aan de binnen- of de buitenkant van het chalet een extra isolerende laag aan te brengen en deze vervolgens met hout (eventueel schijnlog’s) af te werken. Met een dun laagje isolatie is al gauw de Rc-waarde van 3,5 gehaald. Wij adviseren om damp-open te isoleren, ofwel gebruik te maken van natuurlijke isolatiematerialen die in staat zijn om vocht op te nemen en af te staan. Voor al onze chalets gebruiken wij voornamelijk houtvezel isolatie (Vlas).
 
Ramen en deuren
Standaard leveren wij Duits kwaliteit ramen, terras- en buitendeuren. Het zijn recht-vormige gelijmde grenen profielen. Voor meerprijs zijn er ook rond-vormige profielen te verkrijgen, zowel in Lariks, Meranti of Eiken. Het geheel wordt naar uw keuze compleet geschilderd of gelakt en met geïsoleerd dubbelglas hang en sluitwerk geleverd. Afwerking van de ramen doen wij voornamelijk met grenen schijnlog’s, maar het kan ook met lariks planken.
Binnendeuren zijn van massief Grenen (Bruynzeel), onbehandeld. Dankzij een speciale constructie zijn de deuren extra stabiel. Standaard wordt het "Land" model geleverd, echter zijn ook een aantal andere model te leveren, ook in massief Eiken.
 
Dak
Voor het bedekken van het dak zijn verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor (houten) shingles, dekplaten of dakpannen. Maar ook groene en rieten daken passen heel erg mooi bij onze chalets.
 
Red Ceder Shingels/Shakes, No 1 blue label. Red Ceder singles/shakes is licht van gewicht en zeer duurzaam product. De singles hebben een bruin tot lichtgeel kleur, met verloop van tijd verandert het in lichtgrijs.
[zie www.redcedar-dak.nl voor uitgebreid informatie]
Prijs: op aanvraag per m². excl. BTW   Bundel: 2,3 m² 
 
Klassieke Shingels, Supperglass van IKO. Het hoge kwaliteit bitumen glasvlies shingle is de meest geteste en alom gebruikte shingle. De shingle is tevens erg goed bestand tegen verkleuring.
[zie www.iko.be voor uitgebreid informatie] [PDF met Details]
Prijs: op aanvraag per m². excl. BTW   Bundel: 3.0 m² 
 
 
Gelamineerde Shingles, Cambridge van IKO. Het is een dubbel-lagige shingle die een goede weerstand kent tegen hevige wind. Door de esthetische afwerking, natuurlijke accenten en kleuren heeft het shingle een mooi uitstraling.
[zie www.iko.be voor uitgebreid informatie] [PDF met Details]
Prijs: op aanvraag per m². excl. BTW   Bundel: 3.1 m² 
 
                               overige producten ...
 

 © 2008 - 2014 v.o.f. KALAIDJAN